Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Στον Αστερισμό του Iβίσκου. (Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Σταυρούλας Δεκούλου Παπαδημητρίου)

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ IΒΙΣΚΟΥ

«Η αυγή ορφανή από δρόσο, δίψα κερνά τ’ αγέννητα ρόδα»

«Τ΄ αφέγγαρα βράδια στης καρδιάς το αέτωμα, ανταμώνω τον ίσκιο από τ’ ανείπωτα λόγια σου»

«Σαν ανταμώνεις γιασεμί, να γέρνεις να το γλυκοφιλάς γιατί ένα όνειρο εκεί έχω κοιμίσει».

Τα παραπάνω είναι μόνο ελάχιστα από τα αμέτρητα αστεράκια "στον αστερισμό του Ιβίσκου", το πρώτο βιβλίο της Σταυρούλας Δεκούλου Παπαδημητρίου.  Με θλίψη απαρνήθηκα τα υπόλοιπα, αλλιώς έπρεπε να αντιγράψω εδώ όλο το βιβλίο της ! 

H Σταυρούλα με τιμά με τη φιλία της τα τελευταία χρόνια. Παρακολούθησα το γράψιμο της, η ποίηση της μοιάζει με την μεταμόρφωση μίας όμορφης κοπέλας που σε κάποια στροφή της πορείας της γίνεται μία θελκτική γυναίκα. Μεστώνει, ωριμάζει, γίνεται πιο ερωτική, πάνω από όλα ομορφαίνει περισσότερο !  

Πλούτισε το γράψιμο της η Σταυρούλα. Τα τόσα «μπράβο» που άκουσε για τα διαμαντάκια της, τα τόσα βραβεία που πήρε σε ένα σωρό διαγωνισμούς, τής έδωσαν αυτοπεποίθηση. Ανοίχτηκε σε πιο βαθιά νερά, έγραψε πιό ερωτικά, έγραψε πεζά… Τόλμησε και δικαιώθηκε για αυτή της την τόλμη. Το άστρο της δεν έχει φτάσει ακόμα στο ζενίθ του. Ανεβαίνει ακόμα.

Το έργο της «Στον Αστερισμό του Ιβίσκου» ήταν μόνο η αρχή. Μαγεμένοι, εμείς οι φίλοι της, οι αναγνώστες της,  την χειροκροτούμε και περιμένουμε τα επόμενα της βήματα ! Έχει πολλά να μας δώσει ακόμα, με πολλά θα μας μαγέψει το ταλέντο της και η πέννα της. Και εμείς μαγεμένοι τα περιμένουμε !

Διαβάστε το, όσοι δεν το έχετε διαβάσει ακόμα. Σας το συνιστώ ολόψυχα ! Χαρείτε ομορφιά, τρυφεράδα, τέχνη, λυρισμό και τα καλογραμμένα Ελληνικά της που τόσο σπανίζουν στις μέρες μας. Χαρείτε τα καλολογικά στοιχεία, πραγματικά διαμάντια που στολίζουν κάθε της ποίημα. Χαρείτε ομορφιά, χαρείτε αισθήματα, χαρείτε έρωτα, πάθος, αγάπη.  
     
Το επόμενο Σταυρούλα και σύντομα !! Πεζό η ποιήματα, η ψυχή σου γεμάτη χρώματα είναι, πιάσε την πένα σου και κάνε τα λέξεις ! Δείξε μας την αγάπη, την τρυφερότητα, το πάθος, τον πόθο, το χαμόγελο και την πίκρα, το γέλιο και το δάκρυ, την χαρά και τον πόνο, όπως μόνο εσύ ξέρεις !!

ΤΕΛΟΣ

Επιστροφή στο βασικό μενου : πατείστε εδώ


7 σχόλια:

  1. Αξίζει η Σταυρούλα τα καλύτερα.Και το βιβλίο της πραγματικά φέρνει όλους τους αστερισμούς μπροστά στα μάτια μας! Να πούμε ότι και ποιήματά της έχουν βραβευτεί πολλές φορές. Πάντα ψηλά Σταυρούλα μου!
    Η παρουσίασή σου άξια της φιλίας σου.
    Καλό τριήμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες για την Σταυρούλα !
    Αξίζει τον θαυμασμό μας και την αγάπη μας !
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Πολύ σωστή η παρατήρηση ότι έχει βραβευθεί πο0λλές φορές σε διαγωνισμούς. Όλα τα άλλα τα είχα, αυτό δεν το είχα αναφέρει και πρέπει να σημειωθεί. Το πρόσέθεσα ήδη σε μία πρόταση.
    Να είσαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο συνυπογράφω προσωπικά κάθε σου αναφορά. Έχεις την χαρά να την έχεις γνωρίσει και έτσι έχεις την αμεσότητα της κρίσης και άποψης.
    Περιμένουμε με χαρά τις επόμενες δουλειές της με αγωνία.
    Μπράβο στην αναφορά σου αγαπητέ. Να της ευχηθούμε τα καλύτερα.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Της ευχόμαστε τα καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι θα τα απολαύσουμε σύντομα.
    Να είσαι καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο καλημέρα.
    Εκλεκτό και συγκινητικό το δώρο σου και σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Οταν σε αντάμωσα στην ομάδα της Μαίρης Μουρατογλου δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο να λες εσύ για μένα. Πόσο τιμητικο αλήθεια, ειδικά αν συνυπολογισω τις κουβέντες μας και την τιμή να βρίσκομαι στην παρουσίαση του βιβλίου σου. Εύχομαι να είσαι παντα καλά, να γράφεις και να δημιουργείς και να χαρίζεις την εκλεκτή προσοχή σου στους φίλους σου.
    Καλή αποκριά, καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθινά τα λόγια μου, από καρδιά βγαλμένα.
      Να είμαστε καλά και θα σε καμαρώσω σύντομα και σε άλλα.
      Στην παρουσίαση του τρίτου μου βιβλίου δεν παρευρέθης απλώς, με τίμησες διαβάζοντας αποσπάσματα του.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, αντεύχομαι .
      Να είσαι καλά και να περνάς καλά !

      Διαγραφή
  6. Εκλεκτοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για μια ακόμα φορά για τα λόγια της καρδιάς που τόσο απλόχερα μου χαρίσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή