Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ (άρθρο με ερωτικό θέμα)

ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ 

Το παρακάτω άρθρο είναι ερωτικό. Να μη διαβασθεί από μη ενήλικα άτομα και από όσους / όσες ενοχλούνται από ερωτικές περιγραφές (έστω και συνοπτικές). 

Είπα να πρωτοτυπήσω αυτή τη φορά. Αντί για κάποιο διήγημα που συνήθως ανεβάζω ή ένα ποίημα, ανεβάζω σήμερα ένα άρθρο με θέμα ένα ερωτικό παιχνίδι. Το είχα γράψει πριν χρόνια, αλλά λόγω του θέματος του δεν έχει παλιοκαιρίσει. Του έρριξα μια ματιά πάλι, έκανα κάποιες μικρές αλλαγές και το ανέβασα. Αν θέλετε να το διαβάσετε, έτσι για κάποιες ανάλαφρες στιγμές, χαλαρώστε και διαβάστε το. 
Όχι μόνο είναι "πιπεράτο" το θέμα του, αρκετά τολμηρό αλλά όχι πορνό, έχει και διάφορες αναφορές σε ταινίες, διαφημίσεις, συνετεύξεις κ.λ.π. σχετικά με το θέμα. 
Αν δεν έχετε την κατάλληλη διάθεση, αν δεν σας ενδιαφέρουν τα ερωτικά κείμενα, αν νιώθετε το χρόνο να σας βαραίνει για τέτοια θέματα... προσπεράστε το. 

Και μια υποσημείωση για όσους/όσες μπαίνουν στο μπλογκ μου για πρώτη φορά. Ναι, μου αρέσει να γράφω πότε πότε κανένα ερωτικό διήγημα ή κάποιο ερωτικό άρθρο σαν κι αυτό. Πάντα κρατώντας κάποιες αποστάσεις από το πορνό, το φτηνό, το χυδαίο. Δεν με εκφράζουν. Άλλο ερωτική λογοτεχνία ή ένα τολμηρό άρθρο κι άλλο τσόντα.  
Επίσης, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των όσων κειμένων έχω γραψει ΔΕΝ είναι ερωτικά. Τώρα χτίζω το μπλογκ μου, δεν έχω ανεβάσει ακόμα πολλά κείμενα μου. Αν όμως ρίξετε μια ματιά στο ότι έχω ήδη ανεβάσει μέχρι τώρα θα το διαπιστώσετε.   

Πάμε τώρα και στο άρθρο... 

Χαίρεστε το σεξ με τον σύντροφό σας και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα ερωτική εμπειρία μαζί του ;

Έχετε ένα μακροχρόνιο δεσμό, τα έχετε βρει στον ερωτικό τομέα σε γενικές γραμμές με το ταίρι σας… αλλά πιστεύετε πως ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε την σεξουαλική σας σχέση ;

Είσαστε χρόνια παντρεμένοι και θέλετε να ανανεώσετε την σεξουαλική σας ζωή ;

Μήπως τελικά λαχταρίσατε λίγη …δράση στο κρεβάτι ;

Αν απαντήσετε καταφατικά σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα τότε ίσως να σας ενδιαφέρει η «ερωτική μονομαχία». Αν σας ταιριάζει, θα σας χαρίσει σίγουρα κάποιες έντονες στιγμές και θα σας βοηθήσει να βγείτε για λίγο από τα «καθιερωμένα».

Αλλιώς, αν θέλετε διαβάστε τα παρακάτω σαν κάτι ανάλαφρο, για να διασκεδάσετε.

Η ερωτική μονομαχία με δυό λόγια :

Θα γράφω με ανδρική κατάληξη σε ορισμένα επίθετα (π.χ. ο νικητής, ο χαμένος, όποιος από τους δύο). Συχνά αναφερόμαστε και σε γυναίκες με αυτά τα επίθετα. Επίσης μερικές φορές θα λέω την ερωτική μονομαχία «καυγά» (περιληπτικό του «ερωτικός καυγάς»). Τέλος όταν θα γράφω «τον έφερε», «ήρθε» θα εννοώ και τη συνέχεια «σε οργασμό».

1). Τι είναι η ερωτική μονομαχία : Είναι ένα ερωτικό παιχνίδι. Τα ερωτικά παιχνίδια αναζωογονούν και χαρίζουν ποικιλία στις σεξουαλικές σχέσεις ενός ζευγαριού. Μερικές φορές επίσης την βελτιώνουν. 

2) ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με βία, δεσίματα, υποταγές κ.λ.π
Αν όμως ένα ζευγάρι θέλει να χρησιμοποιεί βία και πόνο στα ερωτικά του παιχνίδια, τότε μάλλον θα το κάνουν και στον καυγά και ας μη χρειάζεται.  Περί ορέξεως…

3) Το ζευγάρι κάνει έρωτα όπως θέλει. Ο μόνος περιορισμός είναι να μπορούν να έρθει κάθε ένας από τους δύο ανά πάσα στιγμή σε οργασμό.
Στάσεις του στυλ "τώρα σε φέρνω εγώ και σύ κάθεσαι και το απολαμβάνεις, μετά με φέρνεις εσύ και το απολαμβάνω εγώ" αποκλείονται.

4) Ποιός κερδίζει : Όποιος κάνει το άλλο να "λαλήσει" (να έρθει σε οργασμό) πρώτος.
Διότι όποιος από τους δύο το καταφέρει αυτό :
(α) είναι τεχνίτης τόσο ώστε στο να φέρει το ταίρι του σε οργασμό πριν έρθει ο ίδιος. Τουλάχιστον εκείνη τη φορά, σε εκείνο τον καυγά.  
(β) μπορεί να κοντρολάρει τον δικό του «ξεσηκωμό» και να κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι να έλθει πρώτο το ταίρι του . Όχι να μην έρθει καθόλου, δε λέω αυτό. Απλώς προσπαθεί να κρατηθεί τόσο ώστε να μην έρθει πρώτος. Μόλις έρθει το ταίρι του, αφήνεται και το απολαμβάνει. Νίκησε.
Και μετά που νίκησε ; όποιος από τους δύο έχασε αναλαμβάνει να φέρει σε οργασμό τον νικητή, μη μείνει παραπονεμένος. Ο νικητής διαλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα φροντίσει ο χαμένος να τον «τελειώσει». Με τέτοιο χαμό (αν «φούντωσε για καλά ο καυγάς») και ο νικητής δεν θα θέλει πολύ για να τελειώσει…

5) Σε ένα καυγά μπορεί να υπάρχουν ένας γύρος (συνηθισμένο) ή παραπάνω. Μπορεί επίσης να πει το ζευγάρι «νικά όποιος πάρει τους πιό πολλούς γύρους σε δύο ώρες (π.χ.)» Ο κάθε γύρος κρατά μέχρι να έλθει ένας από τους δύο.  Όποιος νίκησε κερδίζει τον συγκεκριμένου γύρο.
Μετά ο χαμένος αναλαμβάνει να φέρει και τον νικητή, όπως είπαμε. Το να φροντίσει ο χαμένος να έρθει και ο νικητής δεν μετρά στο τελικό σκορ. Γίνεται για να αρχίσει ο επόμενος γύρος (ίσως μετά ένα ντουζ, ένα ποτό, ένα τσιγάρο, μία μικρή ανάπαυση) ΚΑΙ με τους δύο να έχουν έλθει. Αλλιώς ο νικητής, όπως θα είναι ξαναμμένος από πριν, θα έλθει πιθανότατα πρώτος και θα χάσει. Όχι ζαβολιές !   J

6) Ο κανόνας "όποιος έρθει πρώτος χάνει" βγήκε γιατί οι γυναίκες μπορούν (πολλές φορές, όχι όλες, όχι με όλους) να προσποιηθούν οργασμό. Οι άνδρες... φαίνεται αν ήρθαν. Με το "όποιος έρθει πρώτος χάνει", δεν συμφέρει τις γυναίκες να προσποιηθούν ότι ήλθαν, θα χάσουν. Επίσης με το να προσπαθεί ο κάθε ένας από το ζευγάρι να φέρει πρώτα το ταίρι του, βάζει τα δυνατά του να το ικανοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο. Δεν κοιτά μόνο τον εαυτό του.

7) Ο καυγάς παίζεται κυρίως σαν ερωτικό παιχνίδι. Για να ανάψουν περισσότερο τα αίματα... Βάζει το ζευγάρι ένα στοίχημα και το παίζουν στο κρεβάτι ! Ή αν θέλουν κάτι διαφορετικό, περνά όποιου νικήσει. «Πάμε να δούμε τους Χ... έχουμε καιρό να τους δούμε !»  λέει η γυναίκα. «Πάλι ; Βαριέμαι ! Έχει και ποδόσφαιρο σήμερα !» απαντά ο άλλος. Καταλαβαίνετε πως μπορεί να λυθεί....

8) ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΥΓΑΣ : Γράφτηκε σε γνωστό περιοδικό ποικίλης ύλης στα μέσα της δεκαετίας του 2000, σε άρθρο για τον καυγά, από κάποια αναγνώστρια του περιοδικού. Εγώ ήμουν σε οδοντιατρείο, χάζευα περιοδικά μέχρι να έρθει η σειρά μου. Με εντυπωσίασε. Το γράφω όπως το θυμάμαι : 
«Η ερωτική μονομαχία βοήθησε να ανανεώσω την σχέση μου με τον άνδρα μου, κάπου είχαμε βαλτώσει. Ο μικρός μας γιος πάει Αγγλικά το απόγευμα. Όταν τελειώνει πάμε ή εγώ και ή ο άνδρας μου με το αυτοκίνητο να τον πάρουμε.
Να πω την αμαρτία μας μερικές φορές βαριόμαστε. Καταλαβαίνετε αυτές τις φορές που βαριόμαστε και οι δυό – και έχουμε ερωτική διάθεση - πως "λύνουμε" το ποιός θα πάει να τον πάρει ! Και η δασκάλα του μετά απορεί γιατί αργούμε καμιά φορά να πάμε να τον πάρουμε !! »

9) Φυσικά με το να προσπαθεί ο καθένας από το ζευγάρι να κρατηθεί μέχρι που να έλθει το ταιρι του ... γίνεται χαμός στο ίσωμα. Ο κάθε ένας τα δίνει όλα για να ανάψει το ταίρι του περισσότερο από είναι ο ίδιος και τελικά να νικήσει... Το έλα να δεις...

10) Είναι για όλους και για όλες η ερωτική μονομαχία  ;
Ο ερωτικός καυγάς είναι για ζευγάρια με φαντασία, που τους αρέσουν τα ερωτικά παιχνίδια. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικά άτομα, να έλκονται από ανταγωνιστικά παιχνίδια, ερωτικά ή μη. Να είναι επιθετικά στην ερωτική τους συμπεριφορά. Να θέλουν να διεκδικούν και να παίρνουν την πρωτοβουλία, να έχουν ερωτικά το επάνω χέρι. Να τους αρέσει, να θέλουν, να επιδιώκουν με πάθος να νικούν σε ΚΑΘΕ παιχνίδι… ΚΑΙ στο κρεβάτι.
Είστε έτσι ; ε τότε ο καυγάς μάλλον σας πάει !
Από την άλλη μεριά…
Πολλοί άνδρες ΔΕΝ είναι του καυγά. Το να χάνουν, έστω και σε ένα ερωτικό παιχνίδι από μία γυναίκα είναι κόντρα στον περιβόητο ανδρικό εγωϊσμό τους. Ή έρχονται πολύ γρήγορα, οπότε ο καυγάς δεν είναι για αυτούς. Ιδίως αν η γυναίκα  τους είναι από τις πολύ «αργές».
Οι γυναίκες πάλι ή δεν το ξέρουν αυτό το παιχνίδι ή διστάζουν να το προτείνουν. Και φυσικά πολλές δεν είναι «καυγατζούδες».
Υπάρχουν γυναίκες που είναι τρομερές στο κρεβάτι, όμως είναι παθητικές. Δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές, τόσο σεξουαλικά επιθετικές. Είναι παθητικές, δεν υπάρχει τίποτα το μειονεκτικό σε αυτό, απλώς είναι άλλος τρόπος να εκφρασθούν ερωτικά. Σε πολλούς άνδρες αρέσει να έχουν εκείνοι κάθε πρωτοβουλία, η παθητικότητα της γυναίκας δεν τους ενοχλεί.
Βέβαια αρκετές γυναίκες που δεν τους αρέσει ο καυγάς αλλά έχουν άνδρες «καυγατζήδες» φροντίζουν πρώτα να ανάψει ο καυγάς …και μετά απολαμβάνουν το πως τις νικάνε οι άνδρες τους κατά κράτος ! Περνούν έντονα,   περνούν καλά και σκορδοκαϊλα τους κι αν έχασαν !

11) Είναι η ερωτική μονομαχία για κάθε περίπτωση ;
Με τίποτα !!
Κατ αρχήν.. και το καλύτερο σου φαγητό να τρως κάθε μέρα, και το αγαπημένο σου τραγούδι να ακούς συνέχεια… θα βαρεθείς…
Έτσι και ο καυγάς. Ισχύουν τα τρία «όχι» : OXI για όλους, ΟΧΙ με οποιονδήποτε, ΟΧΙ για κάθε στιγμή.
Και όποιος είναι του καυγά πρέπει να τον κρατά σαν κάτι έξτρα, για μία σπέσιαλ περίπτωση…
Και ΠΑΝΤΑ… καλύτερα να νοιώθετε ότι και το ταίρι σας θέλει να παίξει, ότι θα βάλει τα δυνατά του να σας νικήσει. Αν έχει πιάσει μόνο εσάς το «μαχητικό» σας… άστε τον καυγά για άλλη φορά καλύτερα...

12) Δηλαδή όποιος κρατιέται με το ζόρι να μην έρθει κερδίζει ; Τι σόϊ παιχνίδι είναι αυτό ;  
Κάθε ερωτικό παιχνίδι ή παίζεται με τους κανόνες του ή αλλιώς καλύτερα να μη παίζεται. Στον καυγά τα δύο πρόσωπα ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ στο ερωτικό παιχνίδι. Πυρπολούν και πυρπολούνται. Ερεθίζουν και ερεθίζονται. Προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο.
Δεν σκέπτονται όμως κηδείες ή άλλα θλιβερά ή άσχετα («τι θα μαγειρέψω αύριο» η μία, «τι πρέπει να πω στο Διευθυντή» ο άλλος) για να μην έρθουν σε οργασμό...
Αν το κάνουν αυτό δεν παίζουν σωστά, αν είναι να μη παίξουν σωστά… καλύτερα να μη παίξουν. Καυγάς σημαίνει τα δίνω όλα για να κάνω το ταίρι μου να τα δει όλα και να έρθει πρώτο, προσπαθώ να ελέγξω τον ερεθισμό μου για να μη χάσω ΑΛΛΑ δεν μπαίνω στην κατάψυξη !!  Άστε που αν προσπαθήσετε να μην ερεθιστείτε, θα φανεί στην συμπεριφορά σας, θα το καταλάβει το ταίρι σας.
Στον καυγά επίσης δεν κρατιέστε ντε και καλά συνέχεια... Κρατιέστε τόσο όσο ευχαριστιέστε αυτή την καθυστέρηση... όταν φτάσετε στο "αρκετά κράτησα, δεν πάει άλλο"... απλά αφήνετε τον εαυτό σας να εκραγεί... και απολαμβάνετε την έκρηξη !!
Παιχνίδι είναι... Να περάσετε καλά πάτε... όχι να σκάσετε ! Αν τύχει και έρθει πρώτο το ταίρι σας, τότε νικήσατε.  Αν έρθετε πρώτοι χάσατε. Κερδισμένοι και οι δυό τελικά γιατί όσο «το παλεύετε» με πάθος και μανία για να «λυθούν οι διαφορές σας» γίνεται ΤΟ πήδημα !!!

13) Φαντασίωση σχετική με την ερωτική μονομαχία (για πιο «προχώ» άτομα) :
Ο ένας από τους δυο, ο άνδρας ας πούμε, "τιμωρεί" τη γυναίκα για κάτι που "είπε", για κάτι που "έκανε" κ.λ.π  (Όχι σοβαρή αιτία, το παίζει θυμωμένος, δεν είναι. Ερωτικό παιχνίδι παίζουν, η αιτία είναι της πλάκας τις περισσότερες φορές).
Η γυναίκα είναι ομοίως «θυμωμένη» για τον ίδιο «λόγο» (έχει άλλη άποψη επί του θέματος φυσικά)  ή για κάποιον άλλο, το ίδιο «σοβαρό».
Ο άνδρας θέλει να την «τιμωρήσει» λοιπόν με το να "δείρει" το "δικό του"… το "δικό της" ! Όπου «δικό του» και «δικό της», ναι, σωστά καταλάβατε τι είναι… Εκτός φυσικά από τα γεννητικά τους όργανα κι άλλα μέρη του σώματος τους μπορούν να θεωρηθούν «δικό του» ή «δικό της» ή να χρησιμοποιηθούν σαν «όπλα» για τον καυγά. Δάχτυλα, γλώσσα κ.λ.π. ανάλογα με την όρεξη και την στάση.
Και εκείνος την «δέρνει» μέχρι να την λαλήσει !! Και εκείνη φυσικά τον "δέρνει" παρομοίως με αντίστοιχο στόχο. Και "τώρα θα δεις" ο ένας" και "δεν θα σου περάσει" η άλλη... και χαμός επί του στρώματος αν βρίσκονται σε κρεβάτι. Όποιος και να νικήσει, σε αυτόν τον καυγά δεν έχει σημασία, και οι δύο είναι νικητές ουσιαστικά.

14) Ερωτική μονομαχία μεταξύ γυναικών : Ναι υπάρχει και είναι πολύ έντονη μια και η γυναίκα συνήθως αργεί περισσότερο από τον άνδρα. Αγαπημένη στάση το «τριφτό» σε μία από τις παραλλαγές του. Το μόριο της μίας κόντρα στο μόριο της άλλης !! «Δέρνονται» (τρίβονται δηλαδής) τα δυό τους και ας νικήσει το καλύτερο ! 
Φυσικά και με άλλους τρόπους γίνεται όμως το τριφτό θεωρείται πιό «μαχητικό» και προτιμάται.
Το τριφτό (σαν στάση) είναι trib στα αγγλικά (συντομογραφία του tribadism) ή tribbing. To οποίο προέρχεται από το ελληνικό «τρίβω». Και όσες έκαναν έτσι στην αρχαιότητα ονομαζόντουσαν «τριβάδες» (γεγονός, ανοίξτε και κανένα λεξικό !). Διδάξαμε πάλι τον υπόλοιπο κόσμο…

15) Ερωτική μονομαχία μεταξύ ανδρών : Υπάρχει αλλά δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα. Σέβομαι τις ερωτικές προτιμήσεις του κάθε ενός αλλά οι ερωτικές δραστηριότητες των gay δεν με ενδιαφέρουν.

16) Γιατί στα αγγλικά η ερωτική μονομαχία λέγεται sexfight ;  Γιατί σύμφωνα με τα όσα ανέφερα πριν, η κύρια «πάλη» είναι το ένα μόριο «κόντρα» στο άλλο. Στα αγγλικά το χαρακτηριστικό του φύλου και του μορίου (γενικά, υπάρχουν και άλλες λέξεις) λέγεται «sex» . «fight» είναι η μάχη. Άρα η «μάχη» ενός ανδρικού μορίου με ένα γυναικείο (ή δύο γυναικείων μορίων όπως ανέφερα) λέγεται sexfight.  Το αναφέρω γιατί αυτός ο όρος είναι διαδεδομένος και στα Ελληνικά. Πολλά άτομα τον χρησιμοποιούν. Ετσι υπάρχει και στο ιντερνέτ.  

17) Να θυμάστε : δεν είναι για όλους και για όλες η ερωτική μονομαχία. Από τα 10 άτομα που θα μάθουν περί καυγά και θα πάνε να τον εφαρμόσουν, τα μισά και παραπάνω θα διαπιστώσουν πως δεν είναι για αυτά ή για τον/την σύντροφο τους. Ή και για τους δύο.
Δεν σημαίνει τίποτα αυτό !! Μπορεί πολλά ζευγάρια να περνάνε υπέροχα και χωρίς καυγά. 
Είναι σαν μια συνταγή μαγειρικής που σε κάποια ζευγάρια μπορεί να αρέσει και σε άλλα όχι.

18) Ψυχολογική ερμηνεία της ερωτικής μονομαχίας :
Ο καυγάς μπορεί να είναι παιχνίδι αλλά όπως κάθε παιχνίδι βοηθά στην εκτόνωση.
Ο κάθε ένας από τους δύο «ερωτικούς αντιπάλους» είναι σαν να λεει στον άλλο : «ξέρω πως σου αρέσει να επιβεβαιώνεις τις ικανότητες σου σαν εραστής (ή σαν ερωμένη) μέσα από τον οργασμό μου. Ε λοιπόν θα επιβεβαιώσεις ΕΣΥ τις δικές μου ικανότητες αυτή τη φορά ! Θα αποσπάσω ΕΓΩ τον δικό σου οργασμό πριν αποσπάσεις εσύ τον δικό μου»

19) Μετά από ένα πραγματικό καυγά, συνίσταται ο ερωτικός καυγάς ;
Mόνο αν το καυγαδάκι ήταν ελαφρύ. Αν η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη και εσείς πάτε να το γυρίσετε στα ερωτικά παιχνίδια μπορεί να φανεί σαχλό ή ανεπίκαιρο.
Πάντως αυτό που λένε… ότι μετά από ένα καυγαδάκι το σεξ είναι καλύτερο… έχει σχέση ΚΑΙ με την ιδέα του καυγά…
- Από τη μια δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σαν απόδειξη του έρωτα σου ή/και από τύψεις (αν κατά βάθος ξέρεις ότι έφταιγες κ.λ.π.)
- Από την άλλη… όπως υπάρχουν κάποια κατάλοιπα μετά από μία  πραγματική παρεξήγηση… μια και ο καυγάς είναι ανταγωνιστικός… ευκαιρία να δώσετε ένα «μαθηματάκι» στο ταίρι σας που δεν το ξεχάσει εύκολα !! Και έτσι εκτονώνεστε και οι δύο μια χαρά.

20) Η ερωτική μονομαχία σαν show
Πολλές γυναίκες δεν είναι πράγματι «καυγατζούδες». Δεν την βρίσκουν έτσι. Το κάνουν λοιπόν προσποιητά για να μη χαλάσουν το χατίρι στο ταίρι τους (αν το ταίρι τους θέλει πότε πότε καυγά).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Δεν λέω ότι αυτό είναι το σωστό, περιγράφω κάτι που ακόμα γίνεται. Δυστυχώς ο άνδρας μερικές φορές επιβάλει έμμεσα ή άμεσα τα ερωτικά του γούστα στη σύντροφο του. Παλιότερα αυτό γινόταν συχνότερα, στις μέρες μας ευτυχώς συμβαίνει λιγότερο. Τα νέα ζευγάρια έχουν άλλους κώδικες ερωτικής συμπεριφοράς, ο άνδρας έχει μάθει (περισσότερο από ότι στο παρελθόν) να σέβεται τα ερωτικά δικαιώματα της γυναίκας. Όμως συμβαίνει.   

Αυτό σαν παρατήρηση, συνεχίζω περί καυγά επιστρέφοντας σε ανάλαφρο τόνο.

Μερικές γυναίκες «καυγαδίζουν» με άλλες γυναίκες για να ικανοποιήσουν το κοινό τους σε ένα show ή για τις ανάγκες ενός ερωτικού βίντεο.  Το κάνουν τις περισσότερες φορές, για όποιο λόγο μία γυναίκα γυρίζει ερωτικές ταινίες και βίντεο. (όπως δηλαδή συμβαίνει και όταν για τις ανάγκες ενός βίντεο συμμετέχουν και σε κάθε άλλη ερωτική πράξη).

21) Που εφαρμόζεται (σαν ιδέα) η ερωτική μονομαχία :
Σε διαφημίσεις, σε ταινίες (και όχι μόνο τσόντες), σε ερωτική λογοτεχνία (πολύ).
Εδώ όμως κυρίες μου θα σας δυσαρεστήσω κάπως. Ενώ στις τηλεοπτικές διαφημίσεις και στις κανονικές ταινίες ο καυγάς αναφέρεται σε ετερόφυλα ζευγάρια… στις 100 ερωτικές ταινίες για sexfight και στα 100 ανάλογα διηγήματα τα 80 περίπου είναι μεταξύ δύο γυναικών, Μόνο ένα 20% περίπου έχουν θέμα καυγά μεταξύ δύο ανδρών ή μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Αν κάνετε μία έρευνα με το Google στο sexfight θα το διαπιστώσετε… 
O λόγος : Η ερωτική "βιομηχανία" (βιομηχανία του σεξ) βασίζεται ΚΥΡΙΩΣ στις προτιμήσεις του ανδρικού κοινού. Αυτή είναι η συντριπτική πελατεία τους. Έτσι τα προϊόντα τους (ταινίες, βίντεο, διηγήματα, φωτογραφίες) σε άνδρες απευθύνονται κατά κύριο λόγο. 
Η πλειονότητα των ανδρών όπως είπα δεν πολυθέλει τον καυγά άνδρα γυναίκας. Εκεί μάλλον χάνει. Επειδή όμως το λεσβιακό είναι μία από τις αγαπημένες φαντασιώσεις των ανδρών, ο καυγάς δύο γυναικών προτιμάται.
Αγαπημένη σενάριο καυγά σε ερωτική ταινία : Μία σούπερ γκόμενα πιστεύει ότι είναι και η πρώτη στην περιοχή της. Η πιο καυτή, το μεγαλύτερο αντικείμενο του πόθου κ.λ.π.  
Την τόσο ωραία για μία γυναίκα αίσθηση αυτής της υπεροχής έρχεται να διαταράξει μία άλλη γυναίκα – σούπερ γκόμενα και αυτή - που πιστεύει ακριβώς τα ίδια για τον εαυτό της. Η δεύτερη είναι συνήθως νεοπροσληφθείσα στην ίδια δουλειά με την πρώτη, νέα γειτόνισσα κ.λ.π.
Δε γίνεται να το αφήσουν έτσι ! (στην ταινία πάντα). Πρέπει να βρεθεί η top γκόμενα, το «άλφα θηλυκό» ανάμεσα τους. Πως λύνουν αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ; Κλείνουν ραντεβού για να «λογαριαστούν», για να δουν ποια είναι η καλύτερη. Μόνο που επειδή δεν θέλουν να πιαστούν μαλλί με μαλλί, ούτε μόλωπες, γρατζουνιές ή κάτι χειρότερο… αποφασίσουν να το λύσουν με ερωτικό καυγά. Συναντιούνται λοιπόν κάπου που να είναι μόνες… κι ας νικήσει η καλύτερη !  J
Σε μία ΛΙΓΟ πιο βίαια παραλλαγή (όχι πολύ)… δύο γυναίκες διεκδικούν τον ίδιο άνδρα, μία άλλη γυναίκα, μία δουλειά. Αρχίζουν οι άγριες ματιές, πιάνονται στο τέλος, πέφτουν στο χαλί, φουστάνια σηκώνονται, μπλουζάκια ανοίγουν όπως παλεύουν, τελικά όλο και περισσότερο τα σώματα τους σε επαφή και τρίβονται.
Όπως είναι εξιταρισμένες από τον πραγματικό καυγά, αρχίζουν να εξιτάρονται και ερωτικά. Οπότε κάποια στιγμή παρατούν τον πραγματικό καυγά και τον ρίχνουν στον ερωτικό. Το τριφτό που λέγαμε… Νικήτρια – με ότι αυτό συνεπάγεται - όποια νικήσει με αυτό τον τρόπο.
Φυσικά μιλάμε για δισεξουαλικές γυναίκες ή λεσβίες που πέρα από την κόντρα τους, σαν γυναίκες γουστάρει η μία την άλλη. Και πάντα στην ταινία. Δεν λέω ότι θα πιαστεί μαλλί με μαλλί η κάθε κυρία Χ με την κάθε κυρία Ψ και θα καταλήξουν σε ερωτικό καυγά ! Μπορεί να συμβαίνει σε μία ταινία στην πραγματική ζωή όμως αυτό θα συμβεί σπανιότατα.  
Ένα άλλο είδος καυγά σε ταινίες - συμβαίνει ΚΑΙ στην πραγματική ζωή - είναι ο λεγόμενος «φιλικός καυγάς». Η μια γουστάρει την άλλη, μπορεί να είναι ζευγάρι ή όχι. Καυγαδίζουν για να νοιώσουν κάτι αγριότερο και εντονότερο από το συνηθισμένο. Για να απολαύσουν τις στιγμές που θα τους χαρίσει η υποτιθέμενη κόντρα τους. Γιατί το ανταγωνιστικό σεξ ανεβάζει… Τις «καυγατζούδες» όχι όλες !
Πολλές ερωτικές ταινίες έχουν γυριστεί και πολλές ερωτικές ιστορίες έχουν γραφτεί με αυτά τα σενάρια ή παραλλαγές τους.

22) Ένα μικρό τεστ : Ας υποθέσουμε ότι φωνάζετε όποιους/όποιες θέλετε σπίτι σας. Φίλους, φίλες, ένα ή πολλούς, να έχετε κάποια οικειότητα και άνεση μαζί τους. Τους δείχνετε το σπίτι, όλα τα δωμάτια. Τους πάτε κάποια στιγμή και στην κρεββατοκάμαρα. Δείχνετε διάφορα και μετά δείχνοντας το κρεββάτι τους λέτε γελαστά : «κι αυτό είναι το πεδίο της μάχης».
Πιστεύετε ότι θα υπάρξει κανείς που δεν θα καταλάβει τι εννοείτε ; Όλοι θα γελάσουν. Όλοι ξέρουν ότι γίνονται ερωτικές μάχες στο κρεββάτι. Το ξέρουν κι ας μην έχουν ακούσει ποτέ για καυγά. Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει αγάπη και τρυφερότητα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, ο έρωτας που κάνουν μερικές φορές, δε λέω πάντα, είναι ένα είδος ερωτικής μάχης. Ερωτικής επαναλαμβάνω, δεν εννοώ ντε και καλά με βία. Μπορεί να μην είναι πάντα του στυλ που περιέγραψα σαν "καυγάς", απλώς ίσως έχουν μερικά κοινά στοιχεία . ‘Ομως ένα είδος ερωτικής μάχης είναι.    

23) Άλλες περιπτώσεις ερωτικής μονομαχίας σε ετερόφυλα ζευγάρια :

23.1 Η ταινία (όχι τσόντα) «Με τα λεφτά των άλλων», μέσα δεκαετίας 90, Ντάνυ Ντε Βίτο, Πενέλοπ Αν Μιλερ, Γκρέκορυ Πεκ
Ο Ντάνυ πολιορκεί την Πενέλοπε και ταυτόχρονα θέλει  να της πάρει και την οικογενειακή επιχείρηση που έχει με τον πατέρα της (Γκρέκορυ Πεκ). Σε κάποια φάση της λέει να παίξουν την επιχείρηση στο κρεβάτι. Αν κερδίσει την παίρνει, αν χάσει παύει να την διεκδικεί.
«Και αν τελειώσουμε μαζί και έρθουμε ισοπαλία ;» τον ρωτά η Πενέλοπε.
Αυτό ο Ντάνυ (κατά το σενάριο) δεν το είχε σκεφθεί και έχασε την ευκαιρία. (Ενώ μπορούσε να της χαρίσει την ισοπαλία ή να προτείνει δεύτερο γύρο σε αυτή την περίπτωση. Αδιάβαστος ο σεναριογράφος ! ).

23.2 Από συνέντευξη μίας γνωστής Ελληνίδας (μιλάμε ΠΟΛΥ γνωστής πριν χρόνια…) . Οι δηλώσεις της σε κανάλια και life-style περιοδικά είχαν γίνει συχνά αντικείμενο σχολίων.
«Εγώ τον άνδρα στο κρεββάτι τον θέλω αρσενικό. Δεν είναι όλοι. Να με πολεμά και να με νικά μετά από μάχη !»

23.3 Στη δεκαετία του 70 παίχτηκε μία Ιταλική σεξοκωμωδία. Την είδα αργότερα. O τίτλος μου διαφεύγει, η επίμαχη σκηνή όχι. Σας την μεταφέρω βέβαια με δικά μου λόγια, αλλά όσα θα διαβάσετε δεν απέχουν από όσα είδα :
Είναι καλοκαίρι, πλησιάζουν διακοπές και η δασκάλα βάζει έκθεση στην τάξη της (Δημοτικό) που θα πάνε διακοπές. Η ταινία δείχνει την δασκάλα σπίτι της, μόνη, να διαβάζει την έκθεση ενός μαθητή της :
«Χθες βράδυ μιλούσαμε στην αυλή για αυτό. Ο μπαμπάς μου ήθελε να πάμε στην λίμνη να ψαρεύει με τους φίλους του. Η μαμά μου ήθελε να πάμε στο χωριό στο βουνό, εκεί που μένει η αδελφή της.
Δεν φώναζαν, έπιναν κρασί και καθόντουσαν παρέα στην μεγάλη πολυθρόνα. Εγώ όμως φοβόμουνα ότι θα τσακωθούν γιατί ο καθένας έλεγε τα δικά του.
Τότε είπε ο μπαμπάς : Να βάλουμε τον (είπε το όνομα του, δε το θυμάμαι) για ύπνο. Μετά πάμε και εμείς και θα σου δείξω που θα πάμε !
Η μαμά μου γέλασε και του είπε:«πάει, την έχασες τη λίμνη»!
Με βάλανε να κοιμηθώ και πήγαν και εκείνοι στην κρεβατοκάμαρα τους. Εγώ όμως παρ’ όλο που δεν φαινόντουσαν θυμωμένοι, φοβήθηκα ότι θα τσακωθούν και ύστερα από λίγο πήγα προς το δωμάτιο τους να δω τι γίνεται.
Περίμενα ότι θα άκουγα φωνές αλλά ήταν ησυχία. Η πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήταν κλειστή. Όταν η πόρτα τους είναι  κλειστή μου έχουν πει να μην την ανοίγω.
Άκουγα όμως τον μπαμπά να βαριανασαίνει και να λέει «στη λίμνη θα πάμε μωρή ! Έλα πές το !»
Η μαμά μου πότε αναστέναζε, πότε γελούσε λαχανιασμένα και αυτή και του έλεγε «δε θα σου περάσει ! Τώρα θα δεις ! Δε θα σου περάσει !»
Τους άκουγα δύσκολα αλλά μερικές φορές λέγανε και λόγια που μου έχουν πει να μη λέω. Άκουγα και το κρεβάτι τους να τρίζει, φοβήθηκα μη σπάσει, τόσο πολύ έτριζε. Αν έσπαγε, θα έβγαιναν και θα με έβλεπαν, έτσι γύρισα στο δικό μου.
Την άλλη μέρα το πρωϊ όταν η μαμά μου με ετοίμαζε για το σχολείο ρώτησα που θα πάνε. Ο μπαμπάς είχε φύγει στη δουλειά. 
Η μαμά μου γέλασε και μου είπε ότι θα πάμε στην θεία μου, στο βουνό Μου το έλεγε σαν να περηφανευόταν !»
Όση ώρα μίλαγε το παιδί, η δασκάλα, νέα και σέξυ, άναβε και κόρωνε. Την έδειχνε να φαντάζεται αυτά που έγραφε το παιδί (ήξερε τους γονείς του, μπορούσε να τους φαντασθεί) και να χαϊδεύεται λίγο. Λίγο έδειχνε από ερωτικές σκηνές, σεξοκωμωδία ήταν, όχι τσόντα.

23.4 Διαφήμιση : 2003. Στο Παρίσι.
«Κρεβατοκάμαρα… Ανδρικά ρούχα πεταμένα παντού. Στο κρεβάτι τα παπλώματα και τα σεντόνια ένας σωρός, εδώ κι εκεί.
Ένας άνδρας γυμνός, μισοκαλύμένος με σεντόνι ροχαλίζει. Εξαντλημένος. Πτώμα που λένε… 
Μία γυναίκα ,ντυμένη αυτή, βγαίνει από το δωμάτιο. Τον κοιτά κοροϊδευτικά, κοιτά μετά το φακό χαμογελώντας.
Λεζάντα κάτω από την διαφήμιση : «Φορά πάντα … (λέει ένα γυναικείο άρωμα). Γι αυτό βγαίνει νικήτρια σε ΚΑΘΕ αγώνα !!»

Αυτά περί καυγά. Ελπίζω να το διασκεδάσατε.

ΤΕΛΟΣ

Το παραπάνω διήγημα θα αναρτηθεί και στο δρώμενο "Ερωτική Υμνωδία", (  εδώ  ) στο ιστολόγιο "On the Up and Up" της Lysippe. Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια συλλογής ερωτικών διηγημάτων. 

Για επιστροφή στο βασικό μενού πατείστε εδώ  






8 σχόλια:

  1. Ουάου Γιώργο!
    Σε σένα αγαπητέ φίλε μου αρέσει ότι τολμάς! Χωρίς κλασικό συντηρητισμό, χωρίς καθωσπρεπισμό, λες τα πράγματα με το όνομά τους. Κοίτα, σίγουρα σέβομαι κάθε άντρα και γυναίκα που έχει μια "αναστολή", ένα "κράτημα" αν θες, για να μιλήσει για τέτοια ζητήματα. Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό. Μήτε ετικέτες θα μοιράσω σε κανέναν σε κάθε πλευρά και να ανηκει.

    Ο Άνθρωπος δικαιούται, κατ' εμέ, να "παίξει" με τα όρια του ερωτισμού του. Να τα δοκιμάσει, να τα παλέψει, να τα υπερβεί αν θέλεις. Να διαβάσει και να γνωρίσει το σώμα του και τον ερωτισμό του. Πάντα με γνώμονα να διαφυλάξει την προσωπική του αξιοπρέπεια, την ψυχολογική του αρμονία, να σεβαστεί τις αξίες της ζωής και την παρουσία των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.
    Στα πλαίσια αυτά όπως και αυτά της ομοφωνίας με τον/την/τους συντρόφους του, έχει το ελεύθερο να διαβεί κάθε δρόμο μπροστά του.

    Βρίσκω το "παιχνίδι" σου ακραία προχωρημένο για τα ισχύοντα στην πλειοψηφία των Ελλήνων, κύρια σε αυτών των 40-50. Έχουμε τεράστιο δρόμο να διαβούμε για να "κατακτήσουμε" τέτοιες προσπάθειες. Και αυτό, δυστυχώς, έχει αποτελματώσει σχέσεις μας, ακόμα και μέσα στο γάμο και έχει οδηγήσει στην προβληματική αν θέλεις, ως ένα βαθμό, παρουσία των παράλληλων σχέσεων.

    Χάρηκα πολύ την αναφορά σου στο παιχνίδι αυτό ειλικρινά. Αποτελεί έναν "οδηγό" στο να νιώσουν ξανά όμορφα οι άνθρωποι στις ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη πολύ ενδιασφέρον το σχόλιο σου,

      Αρχίζω με το ΓΙΑΤΙ το ανέβασα. Είχα μάθει για αυτό το θέμα πριν πολλά χρόνια. Με κέντρισε. Διάβασα σχετικά και έγραψα ένα άρθρο. Μάλιστα το έχω δημοσιεύσει και στο παλιό ιστολόγιο που είχα από το 2010 περίπου μέχρι το 2014. Τώρα το θυμήθηκα, το ξαναδιάβασα, το θεωρησα γαργαλιστικό και πιπεράτο χωρίς να είναι πορνό, κατάλληλο για την Ερωτική Υμνωδία.
      Έτσι το ξαναανέβασα.

      Στη συνέχεια επίτρεψε μου να σχολιάσω 3 σημεία του.

      1) ΛΕΣ : "σέβομαι κάθε άντρα και γυναίκα που έχει μια "αναστολή", ένα "κράτημα" αν θες, για να μιλήσει για τέτοια ζητήματα. Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό".
      ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ !!

      2) ΛΕΣ : "Ο Άνθρωπος δικαιούται, κατ' εμέ, να "παίξει" με τα όρια του ερωτισμού του. Να τα δοκιμάσει, να τα παλέψει, να τα υπερβεί αν θέλεις. Να διαβάσει και να γνωρίσει το σώμα του και τον ερωτισμό του. Πάντα με γνώμονα να διαφυλάξει την προσωπική του αξιοπρέπεια, την ψυχολογική του αρμονία, να σεβαστεί τις αξίες της ζωής και την παρουσία των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Στα πλαίσια αυτά όπως και αυτά της ομοφωνίας με τον/την/τους συντρόφους του, έχει το ελεύθερο να διαβεί κάθε δρόμο μπροστά του".
      ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ !!

      3) ΛΕΣ : "Βρίσκω το "παιχνίδι" σου ακραία προχωρημένο για τα ισχύοντα στην πλειοψηφία των Ελλήνων, κύρια σε αυτών των 40-50".

      Εδώ επίτρεψε μου να διαφωνήσω. Κατ' αρχήν το τι είναι "προχωρημένο ερωτικα" και μάλιστα σε ακραίο βαθμό όπως λες, είναι θεμα των "ερωτικών πεποιηθήσεων" του κάθε ενός μας. Αυτές οι "ερωτικές πεποιηθήσεις" (δική μου έκφραση), εξαρτώνται από πολλά. Την εποχή που ζούμε, τη χώρα που ζούμε, την ερωτική ζωή που είχαμε ή/και έχουμε, πόσο ανοιχτόμυαλοι είμαστε σε ερωτικά θέματα, τι ερωτική παιδεία έχουμε... Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Δεν είμαι σεξολόγος όμως έτσι νομίζω.

      Με βάση τα όσα μαθαίνω ότι γίνονται στη χώρα μας και αλλού, δεν θα το χαρακτήριζα ακραίο. Κάνει έρωτα ένα ζευγάρι κατά το πως του αρέσει και συνηθίζει. Το "έξτρα" ; Παίζουν ότι κοντράρονται ερωτικα για κάποια αιτία. Αυτό είναι όλο.

      Όλα αυτά βεβαια κατά τη γνωμη μου, ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ στη όποια διαφορετική γνωμη που μπορεί να έχεις εσύ ή κάποιος αλλος της μπλογκοπαρέρας.

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου Γιάννη !!

      Διαγραφή
    2. Μακάρι αγαπητέ μου Γιώργο να είναι αληθινές οι "ειδήσεις" που έχει από το ..."μέτωπο" των ερωτικών δράσεων των ζευγαριών! Ειλικρινά το εύχομαι και θα το θεωρήσω απόλυτη υγεία. Και εγώ χαίρομαι την συμμετοχή σου εδώ, το ξέρεις.

      Διαγραφή
    3. Κοίτα...
      ΌΛΑ τα παραδείγματα που αναφέρω τα έχω δει ο ίδιος ή τα διάβασα (την γυναικα στο περιοδικό), ή τα άκουσα (την Ελληνίδα). Την ταινία μάλιστα με τον Ντάνυ ντε Βίτο και τον Γκρέκορυ Πεκ... στην συνιστώ !! Κοινωνική για το πως αγοράζουν εταιρείες για να τις διαλύσουνη μετά. Η αναφορά στον καυγά, μια ατάκα ήταν.

      Αν αξαιρέσουμε το τι ΒΛΈΠΟΥΜΕ σε ταινίες και σε διαφιμήσεις... το τι γίνεται σε κάθε κρεββατοκάμαρα, το ζευγάρι το ξέρει.

      Να είσαι καλά !

      Διαγραφή
  2. Μου άρεσε η ερωτική σου μονομαχία, Γιώργο. Χημεία + φαντασία να υπάρχουν κι έρχονται τ' αστεράκια. Δεν μπορώ να φανταστώ το να υπάρχει η χημεία, να σ' εμπνέει ο/η παρτενέρ και να μη θες να κάνεις τα πάντα μαζί του. Γι' αυτό και μονίμως απορώ πώς γίνεται άντρες να γκρινιάζουν για γυναίκες-αστερίες. Το μυαλό μου πηγαίνει πάντοτε, σαν πιθανή αιτία, στην ασυμβατότητα μεταξύ τους.

    Χαιρετώ & ευχαριστώ για την +1 προσθήκη σου στην Ερωτική Υμνωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε. Σωστά αυτά που λες. Βέβαια όπως αναφέρω και στο σχόλιο μου στον Γιάννη παραπάνω, οι ερωτικές πεποιθήσεις του καθε ενός από πολλά εξαρτώνται. Αν ταιριάζουν οι δυό... ανοικτή λεωφόρος, με πολλά αστεράκια. Αν όχι... μαύρο σκοτάδι στα ερωτικά, άντε να πέφτει κανένα πεφτάστερο αραιά και που... χαχαχα
      Να είσαι καλά !!

      Διαγραφή
  3. Πρώτα από όλα -και φαντάζομαι με καταλαβαίνεις απόλυτα μιας και εσύ ομολογείς το ανάλογο για τους άντρες gay - δεν είναι στα ενδιαφέροντα μου τα λεσβιακά ερωτικά παιχνίδια. Έτσι αν μιλήσω προσωπικά για την πεμπτουσία ενός ερωτικού καυγά το φαντασιώνομαι με δύο άντρες να μάχονται ποιος θα μου χαρίσει τους περισσότερους οργασμούς. χαχαχα
    Καταλαβαίνω πως αυτά που γράφεις αναφέρονται όπως χαρακτηριστικά περιγράφεις σε έναν διαφορετικό τρόπο επιβεβαίωσης μέσα από τον οργασμό
    Για μένα πάντως οι ισχυροί άνθρωποι δεν αναλύουν το νόημα πίσω από τις πράξεις του συντρόφου. Δεν τους ενδιαφέρει να βρίσκουν αφορμές για διαφωνίες, αλλά επιδιώκουν την απόλαυση της κάθε στιγμής.
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Το κύριο άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται σε λεσβιακά παιχνίδια. Αναφέρεται σε ερωτικά παιχνίδια ενός ζευγαριού. Κυρίως ετεροφύλων. Το ότι χρησιμοποιείται και από δύο γυναίκες όπως και από δύο άνδρες δεν το ακυρώνει αυτό. Όπως δεν το ακυρώνει και η χρήση της ερωτικής μονομαχίας μεταξύ δυο γυναικών από την ερωτική βιομηχανία. Συμβαίνουν, τα αναφέρω αλλά το άρθρο μου δεν ήταν προσανατολισμένο εκεί.
      2) Το άρθρο μου ΔΕΝ απευθυνόταν σε αναγνώστριες που τους αρέσουν τα λεσβιακά παιχνίδια. Το να μη σε έλκουν τα λεσβιακά παιχνίδια δεν είναι έκπληξη. Όπως και σε μένα δεν αρέσουν τα ερωτικά παιχνίδια μεταξύ δύο ανδρών. Είμαστε ετερόφυλοι και εγώ και εσύ σαν την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ανθρώπων της γης.
      3) Οι δύο ερωτικοί σύντροφοι παίζουν ένα παιχνίδι. Κοινή συναινέσει. Δεν προσπαθούν να αναλύσουν το νόημα πίσω από τις πράξεις του συντρόφου τους. Να περάσουν καλά πάνε. Όμως έχεις κάποιο δικιο. Το νόημα όσων έγραψα σχετικά ήταν μία προσπάθεια βαθύτερης ψυχολογικής ερμηνείας της ερωτικής μονομαχίας. Όπως τα είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια που πρωτοασχολήθηκα με αυτό το θέμα.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

      Διαγραφή